Dennis Hopper & Easy Rider

  Onsdag den 5. april kl. 19-21.30 kan man tage med på en rejse gennem 1960ernes USA. Denne enestående aften starter med et besøg i særudstillingen Dennis Hopper - som fotograf på Det Nationalhistoriske Museum. Herefter vil der blive serveret en forfriskning i Cafe Slotsbio, inden filmen Easy Rider starter. 

  Dennis Hopper (1936-2010) er mest kendt for sit arbejde foran kameraet. Hans lange karriere som skuespiller rummer uforglemmelige roller i film som Blue Velvet, Apocalypse Now og True Romance.

  Som instruktør revolutionerede han Hollywood i slutningen af 1960erne med Easy Rider, en film om antiheltene Billy og Wyatt - spillet af Dennis Hopper og Peter Fonda - som rejste gennem USA på deres motorcykler på vej til Mardi Gras. Easy Rider var en pionerfilm, som fangede tidsånden i slutningen af 1960erne med knivskarp præcision. Den beskriver hippie-kulturens sidste tid - øjeblikket, hvor den fælles drøm om "Peace, Love and Understanding" falder fra hinanden.

  Det er mindre kendt, at Hopper også var en dynamisk kunstner og fotograf. I årene 1961-1967 bar han sit Nikon-kamera med sig alle vegne, og han fotograferede konstant. Hans sort-hvide fotografier fra 1960erne har en stærk tilknytning til denne periode - men er samtidig tidløse. Det er et udvalg af disse billeder, som vises på Det Nationalhistoriske Museum.

  Billetter kan købes her.

  Aftenens program:

  18:45 Museets døre åbner

  19:00 Introduktion til udstillingen 'Dennis Hopper som fotograf'

  19:30 Afgang til Cafe Slotsbio

  20:00 Easy Rider starter