Foredrag om portrætkunst

Alle foredrag foregår i Rosen og er inkluderet i entrebilletten.      


12. marts kl. 15.00: Dansk portrætkunsts historie og museets nordiske portrætkonkurrence ved museumsdirektør Mette Skougaard.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg er også Danmarks nationale portrætgalleri. Her præsenteres en kavalkade af portrætter fra 1400-årene til i dag. Søndagens foredrag giver et rids af en række portrætters relation til Danmarks historie og til de kunsthistoriske stilarter gennem tiderne op til i dag, og det vil beskrive nogle af de aktuelle tiltag museet har iværksat for at stimulere nutidens portrætkunst.
 
19. marts kl. 15.00: Om at male portrætter ved billedkunstner Peter Martensen.

Søndag den 19. marts kan man få et indblik i, hvordan det er at male portrætter ved billedkunstner Peter Martensen. Hen over fem årtier har Peter Martensens arbejde med portrætgenren opnået et betydeligt omfang på trods af, at han ikke opfatter sig selv som egentlig portrætmaler. Han elsker dog at male mennesker, og han er permanent fascineret af portrættet, hvor han tilbringer tid med et andet menneske. For Martensen er portrættet et resultat af to menneskers møde og det, der bliver portrættets nerve, er betydningsrummet, der opstår mellem maler og model.
NB: Peter Martensen viser rundt i særudstillingen "Peter Martensen: Portrætter"
 
26. marts kl. 15.00: Hofmalere i den danske barok ved forskningschef Thomas Lyngby.

I det sidste foredrag fortæller forskningschef Thomas Lyngby om kunstnere ved Christian Vs og Frederik IVs hof. Her kan man blive klogere på hvordan de tidlige enevældige konger blev fremstillet i barokkens portrætkunst.