Peter Carlsen - mennesker i maleri og skulptur

  Peter Carlsen - Mennesker i maleri og skulptur' er blevet forlænget. Frem til 15. januar kan 93 værker fra Peter Carlsens hånd ses i den retrospektive portrætudstilling .
   
  Både kendte danskere, private bekendtskaber, børn og endda kæledyr har siddet model for kunstneren gennem de seneste 42 år. Udstillingen rummer en enorm bredde i Peter Carlsens arbejde med portrætgenren, hvor hans særlige evne til at indfange og udtrykke sider af menneskers karakter træder tydeligt frem i vellignende malerier og karikerede skulpturer.
   
  I udstillingen indgår portrætter helt tilbage fra kunstnerens unge søgende år i 70'erne og helt frem til i dag, hvor han er kendt som den etablerede maler, der på humoristisk og satirisk vis kan male sider af dansk identitet og selvforståelse såvel som de officielle portrætter af bl.a. borgmestre, statsmænd og virksomhedsledere.
   
  I forbindelse med åbningen af udstillingen blev et helt nyt officielt portræt af bestyrelsesformand for Carlsbergfondet, professor Flemming Besenbacher afsløret. Maleriet er bestilt af museet og bliver en del af museets samling, der også omfatter Peter Carlsens portræt af forhenværende statsminister Anker Jørgensen, samtidsskildringen "Danmark 2009" og bataljemaleriet "Libyen 2011".
   
  Udstillingen kan opleves i afdelingen for det 20. og 21. århundrede på 3. sal fra 25.09-15.01