Roald Als - Portrætter

  Forlænget til 31. januar.
   
  Den 9. oktober blænder Det Nationalhistoriske Museum op for portrætter udført af en af Danmarks skarpeste satiretegnere, Roald Als.
  Men hvor Als sædvanligvis er nådesløs, når han tegner for dagbladene, er hans portrætkunst mere mild og nogle gange ligefrem venlig.

  Han er elsket, frygtet og muligvis endda hadet indimellem. Roald Als (f. 1948) er en institution inden for dansk bladsatire, og han har gennem årtier konsekvent spiddet politikere og alle andre magthavere med sin spidse pen. Ikke mange er gået ram forbi, heller ikke selv om Als på ingen måde lægger skjul på, at hjertet sidder til venstre.

  I den aktuelle udstilling viser Roald Als lidt mildere sider af sit talent. De udstillede portrætter tæller en lang række politikere, forfattere, musikere og andre kulturpersonligheder fra både ind- og udland samt mere personlige portrætter af familie og bekendte. Her er der skruet ned for den meget grovkornede karikatur.

  De tegninger, du laver af andre, ligner på en prik, men lige netop den her af mig .
  Roald Als har selv fortalt om sine portrætter: "Ofte bliver jeg bedt om at tegne folk, som bedyrer, at de er i besiddelse af stor humor. Når jeg så viser dem tegningen, synker de en gang og siger: "De tegninger, du laver af andre, ligner på en prik, men lige netop den her af mig, synes jeg ikke, er helt vellykket". Eller som en smuk kvinde sagde engang, da chokket havde fortaget sig: "Du har tegnet alt det, jeg prøver at skjule i spejlet om morgenen".

  Roald Als - Portrætter er blevet forlænget indtil 31. januar 2016