Slotshaverne

Frederiksborg Slot blev fuldendt ved at anlægge haver omkring det store bygningskompleks. Christian 4. havde sin egen have, men i 1720 blev J. Krieger bedt om at anlægge en ny slotshave. Man rev lystslottet Sparepenge ned og anlagde en smuk barokhave, der typisk for tiden skulle være symmetrisk opbygget og have snorlige hække.
 
Barokhaven forfaldt fra slutningen af 1700-tallet og blev først genskabt i 1990erne. I 1996 stod den klar til at blive genåbnet. De laveste plateauer i haven indeholder dronningens monogram udformet i tætklippede hække omgivet af kegleformede buksbom.
 
Barokhaven er dog ikke slottets eneste haveanlæg. Til venstre for barokhaven ligger den romantiske engelskinspirerede have, hvor også det lille lystslot Badstueslottet befinder sig. Med sine små søer og buskadser er den romantiske have skabt til at formidle stemninger og fremvise naturens skønhed. Som modsætning hertil viser barokhaven med sine lige linier og skarpe kanter den skønhed, der ligger i menneskets kontrol over naturen.