Steve McCurry - Verdens mennesker

  Forlænget til 17. januar.
   
  17. oktober åbner efterårets enestående særudstilling, når Steve McCurry viser en række af sine berømte dokumentarfotografier fra de seneste 30 år.  
  Ikke alle kender måske hans navn, men de fleste har set den amerikanske fotograf Steve McCurrys fotografier. Det gælder hans ikoniske billede af den unge pige fra Afghanistan med de grønne øjne og det udtryksfulde blik. Men det gælder også mange andre af Steve McCurrys navnkundige fotografier og billedserier fra et langt liv som fotograf for globale magasiner som National Geographic.  

  Steve McCurry er en af vor tids mest prisbelønnede og anerkendte dokumentarfotografer. Han er medlem af den legendariske fotogruppe Magnum, og han er en af de ypperste repræsentanter for den type dokumentarfotografi, der hylder det klassiske, ofte spektakulære og i reglen superskarpe farvefotografi. Teknikken og timingen er altid helt på plads, hvad enten McCurry fotograferer storslåede landskaber, intense situationer eller indfølte portrætter.  

  Det er første gang herhjemme, at man kan se de originale print fra Steve McCurrys Etiopien-reportage, som udstilles med en række af McCurrys absolutte hovedværker.
   
  McCurrys fotografier er lettilgængelige og appellerer til et bredt publikum, både unge og ældre. Motiverne er hentet fra hans utallige rejser verden over, ofte fra besøg i verdens brændpunkter, hvor McCurry søger at indfange og fastholde det menneskelige fokus. Som han selv har sagt: "De fleste af mine billeder handler om mennesker. Jeg leder efter det ubevogtede øjeblik, hvor sjælen og erfaringen bliver synlig i en persons ansigt."
   
  Læs mere om museets omvisninger og undervisningsforløb i forbindelse med udstillingen.

  Udstillingen er blevet forlænget og kan opleves i Prinsessefløjen i stueetagen indtil den 17. januar 2016.