Strikket Renæssance

Fra den 8. april kan særudstillingen "Strikket Renæssance" opleves på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Her viser kunsthåndværkergruppen Netmaskerne moderne strik inspireret af renæssancens tøjstil.

Udstillingen "Strikket Renæssance" er blevet til på foranledning af museet på Koldinghus, der i 2016 inviterede Kunsthåndværkergruppen Netmaskerne til at fremstille nyfortolkede renæssancemodeller til en udstilling på Koldinghus. Denne udstilling kan fra den 8. april opleves på Det Nationalhistoriske Museum.

Netmaskerne har skabt en række spektakulære dragter, der alle finder inspiration i renæssancens kultur. Det var op til den enkelte selv at beslutte materialer, farver og form, men i det færdige resultat, skulle der være en tydelig renæssanceinspiration. Under tilblivelsen af de strikkede dragter har udstillerne fotograferet arbejdsforløbet, og den dokumentation er også en del af udstillingen.

I udstillingen kan man opleve, hvordan "Netmaskerne" ved hjælp af spændende teknikker, udsøgte garnkvaliteter og overraskende farvesammensætninger har skabt en række spektakulære dragter, der alle søger inspiration i renæssancen. Flere af dragternes inspirationskilder kan findes i museets samling af renæssanceportrætter.


Udstillingen er blevet forlænget og kan opleves i Rosen frem til 27. juli 2017