Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot søger engagerede studentermedarbejdere

Brænder du for kulturhistorie og formidling - så er du måske en af de studenter, vi søger.

Som slotsvært på Det Nationalhistoriske Museum vil din arbejdsdag være delt mellem formidling i museets populære børneafdeling Christian IV - barn og konge og museets øvrige samling af historiemalerier, portrætter og pragtrum.

I særudstillingen Christian IV - barn og konge vil du have til opgave at formidle Christian 4.s historie og varetage de daglige omvisninger for børn i alle aldre. Ved særudstillingens aktivitetsbord skal du hjælpe museets børnegæster med bl.a. at skrive med fjerpen.

Du vil derudover deltage i den faglige formidling af udstillingen for børn og deres familier samt hjælpe børnegæsterne med at prøve udstillingens tilløbsstykker: prinsessedragter og rustninger fra renæssancen.

Som en del af din arbejdsdag vil du fungere som vært i museets samling. Her vil det være din opgave, iklædt historiske dragter, at byde museets gæster velkomne. Som del af din arbejdsdag skal du give omvisninger til børn og voksne i den permanente udstilling og i særudstillinger, formidle museets historie og samling til et bredt publikum og deltage i særarrangementer, det er derfor en fordel, at du er udadvendt.

Som slotsvært på Det Nationalhistoriske Museum vil du komme til at indgå i et velfungerende team af studentermedhjælpere. Jobbet er en oplagt mulighed for at udvikle sine evner indenfor formidling og udvide sit kendskab til Danmarks kulturhistorie.

Vi forventer, at du har en baggrund indenfor historie og kunsthistorie og behersker engelsk. Kendskab til fransk og/eller tysk vil være en fordel, men ikke et krav.

Stillingen er begrænset til perioden 1. marts til 21. oktober 2018 og arbejdstiden vil være i weekender og skoleferier fra påskeferien til efterårsferien. Der er oplæring i marts/april.

Skriftlig ansøgning sendes til Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, Frederiksborg Slot, 3400 Hillerød eller på mail: mc@dnm.dk senest 14. februar 2018.

Der holdes samtaler 21-22. februar.